لوگو کلینیک روانمهر

نشانی کلینیک

تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، روبه‌روی بیمارستان پارسیان، پلاک 14، طبقه 4

شماره های تماس

02122651347 , ۰۹۱۲۰۲۴۳۱۶۴

[wpseo_breadcrumb]

چگونه همدلی کنیم؟

آنچه می خوانید...

همدلی معمولاً به عنوان توانایی فرد برای تشخیص، درک و احساس تجربی مستقیم احساسات دیگران تعریف می شود. از آنجایی که حالات ذهنی، باورها و خواسته‌های دیگران با احساسات آنها در هم آمیخته می‌شود، با همدلی با دیگران اغلب می‌توان به طور مؤثرتری حالت‌های فکری و خلقی آن ها را تعریف کرد. همدلی اغلب به عنوان توانایی «خود را به جای دیگری قرار دادن» یا تجربه دیدگاه یا احساسات موجود دیگری در درون خود، توصیف می شود.

همدلی چیست؟

اواخر یک شب جمعه است و شما پس از یک هفته پرتنش در حال استراحت هستید و تلفنتان زنگ می‌زند. یک دوست صمیمی است که با وحشت تماس می گیرد زیرا او به تازگی کار خود را از دست داده است. شما در واکنش به این جریان می گویید: «نگران نباش، به زودی کار دیگری پیدا خواهید کرد، تو می دانستی که شرکت مشکلات مالی دارد، آیا انتظار این را نداشتید؟ حالا چرا اینقدر ناراحتی؟» در نهایت شخص مقابل با ناراحتی مکالمه را به پایان می رساند.

ممکن است شما در این زمان فکر کرده باشید با این حرف ها  به او آرامش می دهید.!!؟ اما باید بدانید بدون همدلی با او و گوش دادن به نگرانی های او، ممکن است بیشتر از اینکه فایده ای داشته باشید، او را ناراحت تر کنید.

بنابراین، میتوان گفت همدلی توانایی درک افکار و احساسات شخص دیگری در یک موقعیت از دیدگاه او و نه از دیدگاه خودتان است.

بیشتر بخوانید=> تروما چیست و چگونه درمان می شود؟

تفاوت همدلی با همدردی

تفاوتی بین همدردی و همدلی وجود دارد.

انواع همدلی

همدلی یک مفهوم عظیم است که سه نوع شناختی، عاطفی و دلسوز دارد. در ادامه به طور مختصر به بررسی آنها خواهیم پرداخت. با یادگیری نحوه هم دلی با دوستان، همکاران و اطرافیان خود، با استفاده از این سه نوع همدلی، روابط و اعتماد قوی تری ایجاد می کنید.

همدلی شناختی

همدلی شناختی توانایی درک این است که یک شخص چه احساسی دارد و ممکن است به چه چیزی فکر کند.منظور از این نوع هم دلی این است که به سادگی بدانیم طرف مقابل چه احساسی دارد و ممکن است به چه چیزی فکر کند. گاهی به آن چشم انداز می گویند.

 همدلی شناختی ما را در برقراری ارتباط بهتر می کند، زیرا به ما کمک می کند اطلاعات را به گونه ای منتقل کنیم که به بهترین شکل به طرف مقابل برسد.

همدلی شناختی

اگر خود را به جای دوستتان تصور کنید، می‌دانید که او احتمالاً غمگین و مضطرب است زیرا برای پرداخت وام‌های دانشجویی خود کمی نا توان است. با این حال، داشتن تنها هم دلی شناختی شما را از دوستتان دور نگه می دارد. برای ارتباط واقعی با دوست خود، باید احساسات خود را با او را به اشتراک بگذارید. اینجاست که همدلی عاطفی به وجود می آید.

همدلی عاطفی

همدلی عاطفی که به عنوان هم دلی موثر نیز شناخته می شود، توانایی به اشتراک گذاشتن احساسات شخص دیگر است. برخی آن را به عنوان “درد تو در قلب من” توصیف کرده اند. این نوع هم دلی به شما کمک می کند تا ارتباط عاطفی با دیگران ایجاد کنید.

این نوع می‌تواند به احساسات فیزیکی نیز گسترش یابد، به همین دلیل است که وقتی شخص دیگری با دوستتان دعوا می کند، شما نیز دچار خشم می‌شوید.

همدلی عاطفی

در این نوع شما درک می کنید که دوستتان چه احساسی دارد و خود را در فضای احساسی مشابهی قرار دهید. بنابراین می توانید از بینش های به دست آمده از هم دلی شناختی و عاطفی برای داشتن همدلی دلسوز استفاده کنید.

همدلی دلسوز

 با این نوع ما نه تنها وضعیت ناگوار یک فرد را درک می کنیم و با آنها احساس همدلی می کنیم، بلکه به طور خود به خود برای کمک در صورت نیاز حرکت می کنیم.

همچنین این نوع به عنوان نگرانی همدلانه نیز شناخته می شود که فراتر از درک ساده دیگران و به اشتراک گذاشتن احساسات آنها است. هم دلی دلسوزانه در واقع ما را تشویق می کند تا دست به اقدام بزنیم و هر طور که می توانیم کمک کنیم.

همدلی دلسوز

این تعادل بین دو نوع شناختی و عاطفی است که ما را قادر می سازد بدون غلبه بر احساس، عمل کنیم.

مزایا همدلی

همدلی به طور طبیعی برای بسیاری از مردم اتفاق نمی افتد. جامعه اغلب ما را تشویق نمی کند که لحظه ای برای ارتباط با دیگران وقت بگذاریم. بنابراین این یک انتخاب آگاهانه است که باید انجام دهیم، اما هرچه بیشتر این درک احساسات را تمرین کنیم، شهودی تر می شود.

مزایا همدلی، به ویژه در حرفه هایی مانند مراقبت های بهداشتی و معلمی، که در آن شما مسئول سلامتی بسیاری از افراد، چه پیر و چه جوان هستید، بسیار زیاد است. به گونه ای که عموما هم دلی عامل متمایزکننده رضایت از مراقبت های پزشکی است. هم دلی پزشکان را قادر می سازد تا در سطح عمیق تری با بیماران ارتباط برقرار کنند و از این رو به نفع بیمار خود عمل کنند.

مطالعات گذشته نشان داده‌اند که همدلی می‌تواند بر نتایج مراقبت‌های بهداشتی نیز تأثیر بگذارد، به گونه ای که می‌تواند طول مدت بستری شدن در بیمارستان را کاهش دهد و حتی سرماخوردگی را سریع‌تر از بین ببرد.

کلام آخر

 در تمام تعاملات روزانه خود، سعی کنید خود را به جای دیگری قرار دهید. سپس فکر کنید: “برای کمک به این شخص چه کاری می توانم انجام دهم؟” اغلب، یک لبخند ساده می تواند تاثیر زیادی بگذارد!

مطالعات علمی بی‌شماری نشان می‌دهد که همدلی فقط به کسانی که آن را دریافت می‌کنند کمک نمی‌کند، بلکه تمرین هم دلی با دیگران، ما را نیز شادتر و سالم تر می کند، روابط را تقویت می کند و صلح جهانی را تقویت می کند.

بیشتر بخوانید=> کلینیک روانشناسی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

اشتراک گذاری مطلب:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
لوگو کلینیک روانمهر

کلینیک روانمهر در سال 1396 در تهران توسط دکتر زاهد عبداللهی دکترای روانشناسی از دانشگاه علوم پزشکی ایران با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره‌ی کشور تأسیس شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *