لوگو کلینیک روانمهر

نشانی کلینیک

تهران، سعادت آباد، سرو شرقی، روبه‌روی بیمارستان پارسیان، پلاک 14، طبقه 4

شماره های تماس

02122651347 , ۰۹۱۲۰۲۴۳۱۶۴

[wpseo_breadcrumb]

همه چیز درباره مشاوره فردی (روان درمانی فردی)

آنچه می خوانید...

مشاوره فردی یک فرآیند مشترک بین یک درمانگر و یک فرد در حال درمان است. اهداف مشترک درمان می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی شود. افراد ممکن است برای مشکلاتی که حل آنها به تنهایی سخت است به دنبال درمان باشند. درمان فردی می تواند به افراد کمک کند تا بر موانع سلامتی خود غلبه کنند.

می تواند احساسات مثبت مانند همدردی، همدلی و عزت نفس را افزایش دهد. افراد در مشاوره فردی می توانند مهارت هایی را برای مدیریت و کنترل موقعیت های دشوار، تصمیم گیری صحیح و رسیدن به اهداف خود بیاموزند. برخی از افراد برای رشد شخصیت و روحیات خود به صورت مداوم دنبال درمان فردی می روند.

  • مشاوره یا درمان فردی فرآیندی برای درمان مشکلات سلامت روان از طریق صحبت با یک مشاور به عنوان متخصص سلامت روان است. در طول مشاوره، فرد در مورد وضعیت خود و حالات روحی، احساسات، افکار و رفتارهای خود یاد می گیرید. درمان به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چگونه کنترل زندگی خود را در دست بگیرید و با مهارت های مقابله ای صحیح به موقعیت های چالش برانگیز پاسخ دهید.
مشاوره فردی

چه زمانی بهتر است به دنبال درمان باشید؟

اگر مشکلی باعث ناراحتی یا تداخل در زندگی روزمره شود، زمان آن رسیده است که به دنبال درمان برای آن باشید. پریشانی می تواند به معنای افکار، احساسات، رفتارهای منفی یا حتی یک احساس جسمی مانند درد یا خستگی باشد. اگر اغلب ناراضی هستید یا نسبت به مسائل زندگی خود ناامید هستید، ممکن است بهتر باشد به دنبال درمان باشید. اگر نمی‌توانید روی کار یا تحصیل خود تمرکز کنید یا احساس کنید می‌خواهید به خود یا شخص دیگری آسیب برسانید، درمان می‌تواند کمک کننده و اثر بخش باشد.

  • یک درمانگر متبحر می تواند به افراد کمک کند تا سبک زندگی خود را تغییر دهند. آنها همچنین می توانند به شناسایی علل زمینه ای علائم و ارائه استراتژی هایی برای تغییر افکار و رفتارهای ناخواسته کمک می کنند. درمان می تواند افراد را به مهارت هایی برای مدیریت علائم، کاهش استرس و بهبود کیفیت زندگی مجهز کند.

حتما بخوانید: نشانه های اصلی خیانت چیست؟

مشاوره فردی با چه چیزی می تواند کمک کند؟

درمان می تواند به مداوا و حل مشکلات ذهنی، عاطفی و رفتاری کمک کند. نگرانی هایی که ممکن است در درمان مورد بحث قرار گیرند عبارتند از:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • تنش
  • مسائل مربوط به غذا خوردن
  • خشم
  • چالش های رابطه عاطفی یا ازدواج
  • اعتیاد
  • سو استفاده یا تجاوز
  • مسائل خانوادگی
  • بیخوابی
کاربرد مشاوره فردی

در طول مشاوره فردی چه انتظاراتی باید داشت؟

اولین جلسه درمان اغلب بر جمع آوری اطلاعات متمرکز است. یک درمانگر با فرد تحت درمان در مورد سلامت فیزیکی، روانی و عاطفی گذشته او صحبت می کند. درمانگر در مورد نگرانی هایی که فرد را به درمان می کشاند، گفتگو می کنند. ممکن است چند جلسه طول بکشد تا یک درمانگر درک خوبی از موقعیت فرد داشته باشد. تنها در این صورت است که می توانند به نگرانی ها رسیدگی کنند و بهترین مسیر برای درمان و حل مشکلات شخص ارائه کنند.

  • بسیاری از درمانگران افراد تحت درمان را تشویق می کنند تا بیشتر صحبت دهند. در ابتدا، ممکن است صحبت در مورد تجربیات گذشته یا نگرانی های فعلی سخت باشد. جلسات ممکن است احساسات شخص را برانگیزند. ممکن است در طول درمان ناراحت، عصبانی یا غمگین شوید. با این حال، درمانگران می توانند به افراد کمک کنند تا با پیشرفت جلسات، اعتماد به نفس خود را افزایش دهند و راحت تر شوند.

افراد تحت درمان می توانند انتظار محرمانه بودن را در طول جلسات درمانی داشته باشند. اما، اگر فردی در خطر فوری آسیب رساندن به خود یا دیگران باشد، یک درمانگر ممکن است محرمانگی را بشکند. در صورتی که قانون فدرال یا ایالتی لازم باشد، درمانگران نیز ممکن است این کار را انجام دهند. بسیاری از درمانگران در اولین جلسه درمانی محدودیت های محرمانگی را توضیح می دهند و دستورالعمل های مکتوب ارائه می دهند.

نتیجه روان درمانی فردی

روان درمانی فردی چگونه برای افراد اثربخش خواهد بود؟

اشکال زیادی از درمان وجود دارد. برخی از انواع درمان هنگام رسیدگی به مسائل مختلف بهتر از سایرین عمل می کنند. معمولا درمانگران هنگام پرداختن به نیازهای یک فرد، ایده هایی را از رویکردهای مختلف ترکیب کنند.

درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از محبوب ترین و موثرترین انواع درمان است. این رویکرد به افراد کمک می کند تا به ارتباط بین افکار، احساسات و رفتارها توجه بیشتری کنند. سپس افراد می توانند الگوهای تفکر منفی را با الگوهای مثبت جایگزین کنند. باور و اعتقاد CBT این است که افکار سالم اغلب احساسات مثبت و اقدامات سازنده را ترویج می کنند.

سایر رویکردهای موثر عبارتند از:

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) می تواند به افراد کمک کند تا با استرس کنار بیایند، تنظیم عاطفی را بهبود بخشند و روی روابط کار کنند.

روان درمانی بین فردی (IPT) می تواند به ایجاد مهارت های رابطه کمک کند.

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) ممکن است آگاهی از افکار و احساسات را افزایش دهد.

حتما بخوانید: همه چیز در رابطه با اختلال دو قطبی

مشاوره فردی چه مدت طول می کشد؟

جلسات درمانی فردی اغلب از ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طول می کشد. تعداد جلسات و مدت زمان آنها به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:

  • وضعیت سلامت روان مورد بررسی و شدت آن
  • مدت زمانی که فرد تحت درمان این مشکل را داشته است
  • این موضوع چقدر بر زندگی روزمره شخص تأثیر می گذارد
  • این موضوع چقدر ناراحتی ایجاد می کند
  • سرعت بهبودی فرد تحت درمان
  • محدودیت های مالی

اثربخشی درمان فردی

حتی اگر درمان نتواند شرایط شخص مراجعه کننده را درمان کند، می‌تواند به افراد کمک کند تا مهارت‌های مقابله‌ و مواجهه صحیح را توسعه دهند. یافتن درمانگر مناسب در روند درمان بسیار مهم است.

تحقیقات نشان می دهد که درمان ممکن است منجر به پیشرفت کمتر شرایط فعلی، از جمله افسردگی متوسط ​​و اضطراب شود. بسیاری از افراد مدت ها پس از پایان درمان، بهبود در شرایط خود را گزارش می دهند. درمان اغلب موثرتر از استفاده داروهای روانپزشکی به تنهایی است. هنگامی که این درمان ها به تنهایی استفاده شوند، ممکن است عوارض جانبی مضری ایجاد کنند

یافتن درمانگری که با او راحت هستید و همکاری با او می تواند به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را از درمان ببرید. هنگامی که یک فرد در درمان باز و صادق باشد، درمانگران عموماً بهتر می توانند به هر موضوع رسیدگی کنند و رویکرد درمانی را در صورت نیاز تنظیم کنند..

اشتراک گذاری مطلب:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
لوگو کلینیک روانمهر

کلینیک روانمهر در سال 1396 در تهران توسط دکتر زاهد عبداللهی دکترای روانشناسی از دانشگاه علوم پزشکی ایران با مجوز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره‌ی کشور تأسیس شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *